Lommeure og snustobaksdåser

posted in: Andre smykker, Halskæder | 0

Der var engang, hvor en hver mand med respekt for sig selv og en vis status havde en skinnende guld- eller sølvkæde siddende synligt fra vesteknappen til vestelommen. I lommen lå guld- eller sølvuret klar til at blive hevet op ved kædens hjælp og derefter blive åbnet, så ejermanden kunne orientere sig om tidspunktet på dagen.

Flot så det nu ud. Og det har da også være på mode igen flere gange op igennem tiden, men er aldrig rigtig kommet tilbage for at blive som i de ”gode, gamle dage”. Dengang hvor det også var lovligt at forhandle både skrå og snustobak i Danmark.

Nyt eller gammelt

Dengang kunne man nemlig også få fint dekorerede dåser til at opbevare snusen i, når man skulle i byen, og havde brug for en dosis snus.

Lommeure fremstilles stadig, så sådan et er nemt at få fingrene i, hvis man gerne vil se sofistikeret ud. Og det behøver ikke engang at være dyrt. Det ville også være en perfekt gaveidé til manden i dit liv, hvis han altså er af den type.

Snustobaksdåser kniber det nok noget mere med at få fingre i – i hvert fald herhjemme i Danmark – medmindre du smutter forbi i et auktionshus eller en antikvar og finder en brugt. Hvis du er meget heldig, kan du måske også finde en på et loppemarked, men så skal du også være usædvanlig heldig. Men en helt ny bliver svær at finde.

Bortset fra det så er der altså også mere charme over de gamle ting, hvad enten det er lommeure eller snustobaksdåser.

Snustobaksdåsen kommer til sin ret

Selvom du ikke bruger snus, er en snustobaksdåse ikke fuldstændig uanvendelig og kun til pynt, for afhængig af dåsens størrelse kan den bruges til mange ting.

Snustobaksdåser fås nemlig i rigtig mange forskellige størrelser. Men grunden til at de er så anvendelige til mange formål, er, at de – hvis de ikke er blevet slidt af tidens tand – lukker fuldstændig tæt.

En lille en af slagsen kan du således benytte til pilleæske. Den går ikke op, så pillerne ligger og roder rundt i bunden af tasken.

En større en af slagsen kan bruges til opbevaring af mønter, så de ikke ligger og gnaver hul i lommen.

Og den helt store kan du bruge til f.eks. en portion proteinpulver, tebreve eller tobak.

På den måde kan din snustobaksdåse ligesom lommeuret blive helt og aldeles tidssvarende igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *