Thors hammer halskæde

posted in: Uncategorized | 0

Thors hammer er et klassisk vikingesymbol, som de fleste kender. Symbolet er på en gang kraftfuldt og maskulint samt diskret og underspillet – og man behøver ikke at forklare eller skilte med, hvad symbolet betyder, hvis man har en Thors hammer halskæde på.Thors hammer halskæde

Thor er en gud fra vikingetiden, som altid bar en hammer hos sig. Hammeren hed Mjølner og havde den magiske evne, at den altid kom tilbage til Thors hånd, selv hvis han kastede den. På den måde er det klart, at hammeren Mjølner blev et symbol på styrke, handlekraft og loyalitet.

Der er fra den sene del af den hedenske tid, inden Danmark blev konverteret til kristendommen, blevet fundet støbeforme til Thors hammer smykker. Det betyder altså, at symbolet i mange år er blevet brugt som vedhæng i en halskæde for dem, som gerne vil have del i Thors kræfter.

Sådan ses halskæden i dag

I dag bæres en Thors hammer halskæde af mange forskellige slags mennesker. Nogle synes måske, at symbolets attributter appellerer til deres personlighed, eller ser dem som noget, de godt kunne tænke sig at have mere af. Og andre synes måske bare, at symbolet Thors hammer er pænt. Samtidig er der også noget specielt over at bære et så vigtigt og kendt symbol fra vikingetiden i Norden.

En Thors hammer halskæde er en rigtig hverdagskæde, som man kan have på til hvad som helst og altid kan skjule under tøjet, hvis man skal til et event, hvor et halssmykke ikke vil være passende. Der kan også ligge noget spændende i, at man stadig har Thors magiske hammer tæt på sin krop, selvom ingen kan se den.

Selve hammeren i en Thors hammer halskæde kan se ud på mange forskellige måder. Ofte er den fremstillet i mat sølv eller i guld, men den ses også i materialer som ben, bronze og træ. Hammeren kan være dekoreret med mange forskellige mønstre og symboler. Måske er den pyntet med en inskription i runer, eller med et mønster i vikingestil. Selve formen på hammeren varierer også, nogle er mere enkle i sit udtryk end andre. Alligevel er man sjældent i tvivl, når man ser et Thors hammer smykke. Kæden i en Thors hammer halskæde ses almindeligvis udformet i sølv, guld eller læder. En Thors hammer halskæde er en rigtig smykkeklassiker, som nok aldrig vil forsvinde fra modebilledet, fordi den udover at være et smykke også er en del af den danske kulturarv.

Leave a Reply